Ce am mai scris ?
Loading...
vineri, 27 aprilie 2018

Importanța și eficiența cremelor de protecție solară

10:10
Nu mai este un secret că expunerea la soare este destul de periculoasă pentru piele deoarece poate favoriza apariția cancerului cutanat. Din fericire, industria cosmetică își îmbunătățește în mod constant produsele, astfel că, în zilele noastre, poți găsi creme eficiente pentru protecție solară.
Cu toate acestea, folosirea unui astfel de produs în mod regulat nu este suficientă, ci important este să ținem cont și de sfaturile pe care dau specialiștii – de pildă să evităm expunerea la soare între orele 12.00 și 16. 00 ale zilei.
De altfel, piața de specialitate este destul de diversificată și oferă o paletă extinsă de produse, ceea ce determină ca alegerea unei creme de protecție solară cu adevărat eficientă să fie chiar o adevărată provocare.


Cum alegem crema de protecție solară
Alegerea corectă a cremei este importantă pentru a proteja pielea împotriva razelor UV, a căror acțiune predispune la arsuri solare, apariția prematură a semnelor de îmbătrânire și a cancerului de piele. Iată câteva lucruri de care să ții cont atunci când alegi crema de protecție solară:
         Factorul SPF
Este indicat ca atunci când alegem un astfel de produs să ținem cont de factorul de protecție (SPF) pentru UVA și UVB. Acesta exprimă randamentul eficacității produsului de protecție împotriva UVB.
De altfel, pentru o expunere directă la soare timp de peste 2 ore, va trebui să aplicăm o cremă cu factor de protecție solară 30 sau chiar mai mare.
     Rezistența la apă/transpirație
Dacă o cremă sau o loțiune solară prezintă această caracteristică pe eticheta sa, înseamnă că acest produs are o oarecare rezistență în fața umezelii. Chiar dacă producătorii fac eforturi pentru a optimiza produsele, nicio cremă de protecție solară nu este în totalitate rezistentă la apă, majoritatea dintre ele persistă 40 sau 80 de minute.

Cum utilizăm crema de protecție solară
De regulă, cremele de protecție solară ar trebui aplicate pe față, pe mâini, pe picioare ori de câte ori faci plajă. De altfel, se recomandă să utilizezi un astfel de produs pe parcursul anului – o cremă special concepută pentru față, care este cea mai expusă parte a corpului. De altfel, la ora actuală, există o gamă variată de creme sau fonduri de ten pe piața de cosmetice care au incluse și protecția împotriva ultravioletele.
Alege un produs care au SPF +15 (cel puțin) și reaplică crema întocmai cum scrie pe eticheta sa, unele o dată la două ore, altele la un interval mai mare de timp. De asemenea, dacă intri în apă și înoți, va trebui să aplici din nou crema de protecție solară.
Copiii trebuie feriți de asemenea de radiațiile UV, de aceea trebuie să le acordăm o protecție sporită. Așadar, specialiștii recomandă să aplicăm din abundență o cremă de protecție cu SPF +50 ori de câte ori este nevoie. De asemenea, bebelușii care au o vârstă de până la un an, nu ar trebui să fie expuși la soarele puternic.

Cremă pentru arsuri solare
Dacă totuși ai stat mai mult la soare decât trebuia, ar trebui să utilizezi creme care  vindecă arsurile solare – pe care le poți găsi în farmacii, sau ai putea să utilizezi remedii naturiste.
De asemenea, se recomandă să consumi mai multe lichide pentru a rehidrata țesuturile afectate. Poți folosi câteva comprese reci pe care să le schimbi regulat cu lapte rece sau cu ceai de mușețel sau gălbenele. De asemenea, un alt remediu popular împotriva arsurilor solare, mai bun decât majoritatea cremelor este iaurtul.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer