Ce am mai scris ?
Loading...
duminică, 15 octombrie 2017

Tot ce trebuie să știți despre mărirea sânilor

11:27
„Chiar și pânza cea mai aspră devine mătase, atunci când îmbracă sânul unei femeiˮ, spune Viorel Muha. În primul rând, femeile se simt apreciate și au încredere în sine dacă sunt mulțumite de imaginea reflectată în oglindă. Natura nu a fost generoasă cu toți oamenii, de aceea, în unele cazuri este recomandată îmbunătățirea aspectului fizic care duce la creșterea stimei. Fiecare femeie dorește să se simtă apreciată, admirată și să-i placă persoana care-i surâde din oglindă. Dacă ați hotărât să faceți o operație de mărire a sânilor este important să cunoașteți câteva lucruri esențiale despre implanturi.

Mărirea sânilor, una dintre cele mai frecvente intervenții

Se estimează că majoritatea femeilor care aleg să-și mărească bustul, nu cunosc în totalitate ce presupune această intervenție. Acestea doresc sâni mai mari, fără să se informeze asupra procedurii. Nu este suficient să alegeți forma și dimensiunea. Înainte de a efectua o astfel de operație, trebuie făcut un set complet de analize care constă în:
    EKG – este importantă efectuarea unei electrocardiograme înainte de operație, deoarece în acest fel se înregistrează activitatea electrică a inimii, verificându-se starea de funcționare a acesteia,
    Ecografia mamară – sânii trebuie examinați pentru a stabili dacă există anumite leziuni,
    Un set general de analize de sânge .

Specialistul trebuie să cunoască totul despre starea dumneavoastră de sănătate, de aceea se recomandă sinceritatea și deschiderea față de doctorul pe care l-ați ales pentru a vă opera.

În ce constă operația de mărire a sânilor?

În general, durata unei operații este de 2-3 ore și constă în efectuarea unei incizii în șanțul submamar, periareolar, unde se va introduce proteza mamară. Scopul acestei operații este de a corecta aspectul sânilor și de a mări volumul acestora.

Tipuri de implanturi

Există mai multe tipuri de implanturi și anume: rotunde, ovale sau alungite, iar suprafața lor poate
fi netedă sau texturată, iar materialele din care se compun acestea sunt serul fiziologic și gelul siliconic.
Protezele saline au în compoziția lor ser fiziologic și sunt recomandate persoanelor de peste 18 ani fiind utilizate datorită avantajelor sale: flexibilitate și aspect natural. De asemenea, rezultatele unei mamografii sunt mult mai precise în comparație cu celelalte tipuri de proteze.

Implanturile care au în alcătuirea lor gel silionic sunt cele mai folosite la nivel mondial, deoarece oferă o senzație tactilă naturală datorită compoziției vâscoase al acestuia. Elasticitatea, facilitatea cu care poate fi modelat sunt alte caracteristici importante. Nu în ultimul rând, garanția este de lungă durată. Faptul că nu-și schimbă forma sau modelul în timp este o altă însușire a substanței. Protezele sunt recomandate femeilor de peste 22 de ani.
De altfel, protezele mixte reprezintă o combinație între implanturile mamare de tip salin și cele de tip siliconic. În acest mod, se formează hidrogelul compus dintr-un înveliș de silicon umplut cu carboxil metil celulozic și ser fiziologic.

Recuperare post-operatorie

Se recomandă repaos total, întreruperea activităților care presupun efort.
Cicatricile se vindecă în maxim un an, iar durerile pot fi calmate prin intermediul tratamentelor recomandate de către specialist.
Este indicată o perioadă de trei săptămâni în care se renunță total la fumat, deoarece nicotina determină îngustarea vaselor sangvine, fapt care întârzie vindecarea.

Riscurile intervenției

Ca orice intervenție chirurgicală, această operație implică anumite riscuri, iar dacă nu vor fi respectate indicațiile specialistului, pot apărea complicații.
Una dintre problemele frecvente vizează contracția capsulară care apare în momentul în care capsula care se formează în jurul protezei începe să se strângă. Tratarea rezidă în excizia capsulei, incizia și înlocuirea cu o altă proteză mamară.
O altă consecință poate fi sensibilitatea exagerată din zona mamelonului, sângerarea sau anumite infecții. În unele cazuri, se remarcă apariția seromului (colectarea de lichid sub rană), necroza de țesuturi. Dacă apar traumatisme severe, protezele mamare se pot rupe. În cazul acestor complicații, sunt necesare alte intervenții.
În funcție de tipurile de implanturi și de intervenția chirugicală, prețurile diferă de la caz la caz și anume: pentru un implant pe bază de silicon de tip Rotund Mentor sau Anatomic Politech sau Arion prețul este de circa 2700 euro, în cazul în care optați pentru Rotund Allergan sau Rotund Mentor prețul este de 2900 euro, iar pentru Anatomic Allergan costurile sunt de 3200 Euro.
În cazul unei reconstrucții a sânilor în care se realizează corectarea mameloanele invaginate, costurile nu sunt așa ridicate, fiind de 700 euro.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer