Ce am mai scris ?
Loading...
joi, 3 august 2017

Ce trebuie să știi despre blefaroplastie, remodelarea estetică a pleoapelor

23:30
Există studii care spun că ochii sunt primul lucru pe care bărbații îl remarcă la o femeie, în ciuda faptului că toată lumea crede că sânii sau fundul le-ar atrage atenția mai întâi. Așadar, dacă aveți probleme cu aspectul căzut al pielii din jurul ochilor sau dacă pleoapele – indiferent dacă cele superioare sau cele inferioare – arată îmbătrânite sau obosite, blefaroplastia vă poate deveni cea mai bună prietenă! Este vorba despre remodelarea estetică a pleoapelor, o intervenție chirurgicală care poate avea efect pe termen lung!
Ca definiție, blefaroplastia este procedura chirurgicală prin care un estetician elimină excesul de piele și, dacă este nevoie, excesul de grăsime de la nivelul pleoapelor superioare și/sau inferioare ale ochilor, cu scopul redării unui aspect întinerit acestei zone.
Iată care sunt cele dese motive pentru care femeile, dar și bărbații, apelează la blefaroplastie:
     Pleoape lăsate
     Pungile de sub ochi
     Riduri puternic vizibile
     Ochi căzuți
Pe măsură ce îmbătrânim, pielea noastră își pierde elasticitatea iar țesuturile subcutanate se întind, de multe ori chiar excesiv, cauzându-ne riduri accentuate și alte probleme ale pielii cu aspect inestetic. Cremele și tratamentele antirid nu fac față, în foarte multe cazuri, acestor probleme, fapt pentru care doar o operație estetică, cum e blefaroplastia, mai poate reda aspectul întinerit și odihnit al feței.
Tipuri de blefaroplastie:
    Blefaroplastie superioară
Este remodelarea estetică a pleoapei superioare și implică îndepărtarea pielii în exces și, în anumite cazuri, corectarea musculaturii pleoapelor. Există situații în care blefaroplastia superioară nu este cerută doar pentru că pleoapa prezintă un aspect îmbătrânit, ci pentru că pliurile cutanate ale acesteia, adică ridurile, cad peste linia genelor și obturează, astfel, câmpul vizual.
    Blefaroplastie inferioară
Este procedura de remodelare estetică a pleoapei inferioare, prin care doctorul chirurg elimină pungile de sub ochi prin redistribuirea grăsimii și a țesutului subcutanat.
Alte proceduri care pot fi combinate cu blefaroplastia pentru un aspect întinerit al feței
Blefaroplastia poate fi combinată cu alte intervenții estetice faciale pentru un rezultat cât mai bun în încercarea de a reda feței un aspect mai ferm, mai întinerit și mai frumos. Una dintre cele mai solicitate astfel de proceduri este cantoplastia, prin care ochii pot primi altă formă – de exemplu un aspect de ochi de pisică, asiatici sau migdalați.
De asemenea, foarte mulți dintre cei care apelează la blefaroplastie doresc și un lifting al sprâncenelor. Ridicarea sprâncenelor ajută la repoziționarea celor cu aspect căzut și ajută și la minimizarea cutelor care apar pe frunte, redând, împreună cu efectele blefaroplastiei, o înfățișare mai întinerită cu până la 5 ani.
Recuperarea după blefaroplastie
În ce privește recuperarea după blefaroplastie, medicii indică aplicarea de comprese reci în primele 24 de ore după operație pentru a limita inflamarea zonei, după care aceasta ar trebui să decurgă fără probleme. Ca durată, recuperarea se întinde, în general, până la 5-7 zile, însă poate diferi de la caz, la caz.
Prețul, de asemenea, este important atunci când vrei să apelezi la blefaroplastie, însă acesta variază în funcție de tipul procedurii și de tipul anesteziei pentru care se optează. Cel mai bine este ca aceste chestiuni să fie discutate cu un doctor, iar dacă nu știi la cine să apelezi, ți-l recomandăm pe doctorul Radu Panțuru, specialist in chirugie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă. Îl găsești pe site-ul drpanturu.ro unde poți găsi și datele sale de contact pentru a programa o consultaţie.

0 comments:

Trimiteți un comentariu

 
Toggle Footer